Whatsapp yazışma hattı: 0534 083 51 22
Detaylı bilgi için: 0216 428 39 60 / Dahili: 1243
- Huzem kaç dönemden oluşmaktadır?
HUZEM İslami İlimler Eğitim Programı GİRİŞ ve İKİNCİ SEVİRYE olmak üzere 2 seviyeden oluşmaktadır. Her bir seviye, 14 hafta güz dönemi ve 14 hafta bahar dönemi olmak üzere toplamda 28 hafta ve 2 dönemdir. Ayrıca Seçmeli Dersler denilen dersleri de alabilirsiniz.
- Giriş Seviyesi nedir?
Yeni kayıt yaptıran ve konuları başından itibaren öğrenmek isteyen herkes bu seviyeye başvurabilir. Huzem’e ilk defa başlayacak olanlara bu seviye tavsiye edilmektedir. (Giriş Seviyesi derslerin konu başlıkları için lütfen ziyaret ediniz: https://www.huzem.org/kategori/egitim-programi/islami-ilimler/giris-seviyesi)
- İkinci Seviye nedir?
Giriş Seviyesi’ni bitirenler ve konuları daha kapsalı öğrenmek isteyenler ikinci seviyeye kayıt yaptırabilir. Giriş Seviyesinin devamı olmayıp mecburi değildir. Giriş seviyesinden farkı giriş seviyesine ek olarak konuların detaylı olarak işlenmesidir. (İkinci Seviye derslerin konu başlıkları için lütfen ziyaret ediniz: (https://www.huzem.org/kategori/egitim-programi/islami-ilimler/ikinci-seviye)
- Seçmeli Dersler Hangileri?
- Seçmeli Dersler: İslam’da Güncel Meseleler ve Çözüm Yolları, İslam ve Aile, İslam Ahlakı ve Adabı, Müslümanın İletişim Dili, İslam Tarihi, İslam Sanatları.
- Yeni Kayıt olacağım hangi seviyeye kayıt yapmalıyım?
İlk defa kayıt yaptırıyorsanız konuları başlangıç seviyesinden itibaren göremek istiyorsanız giriş seviyesine kayıt yaptırabilirsiniz. Konuları daha detaylı öğrenmek istiyorsanız ikinci seviyeyi tercih edebilirsiniz.
- Giriş Seviyesi derslerini daha önce almadım İkinci Seviyeye kayıt yaptırabilir miyim?
Konuların atlanmadan görülebilmesi için ilk önce “Giriş Seviyesi”ni almanızı tavsiye etmekteyiz. Ancak doğrudan “İkinci Seviye”ye de kayıt yaptırabilirsiniz.
- Giriş Seviyesi ile 2. Seviye ders saatlerinde çakışma var mı? Örneğin: Tasavvuf’a Giriş dersi ile Tasavvuf İkinci Seviye dersi aynı saat diliminde yer alabilir mi?
Hayır! Giriş Seviyesi dersleri ile 2. Seviye dersleri ayrı saatlerde yapılmaktadır.
- Giriş Seviyesini bitirdim, İkinci Seviyeye kayıt yaptırmak zorunda mıyım?
Giriş seviyesini bitirenler için ikinci seviyeye kayıt olma zorunluluğu yoktur. Ancak ilgili bilim dalına dair farklı konuları öğrenmek için ikinci seviye tavsiye edilmektedir. Ayrıca sertifika almak isteyenler için İkinci Seviyeyi bitirme zorunluluğu vardır.
- Aynı anda hem Giriş Seviyesi hem de İkinci Seviye derslerini alabilir miyim?
Dersler farklı gün ve saatlerde olacağı için alabilirsiniz.
- Yalnızca Birinci Döneme (Güz Dönemine) kayıt olabilir miyim?
Evet yalnızca güz dönemine kayıt olunabilmektedir. Fakat derslerin bütünlüğü açısından iki dönemi de almanız tavsiye edilir.
- Sene içerisinde ikinci dönem için kayıt imkanı oluyor mu?
Evet güz dönemi bittikten sonra bahar dönemi için yeniden kayıt imkanı bulunuyor.
- Birinci Dönem (Güz Dönemi) derslerini almadan ikinci dönem dersleri alabilir miyim?
Evet alabilirsiniz. İsterseniz birinci dönem (güz) derslerini bir sonraki dönemde de alabilirsiniz.
- Program ücreti ne kadar?
Programa isterseniz tek ders seçerek, isterseniz bir dönemde 6 ders seçerek, isterseniz de yıllık (güz-bahar birlikte) 12 ders seçerek kayıt olabilirsiniz. Tek ders ücreti: 500 TL, Dönemlik ders ücreti (6 ders): 1000 TL, Senelik tüm derslerin ücreti ise (12 ders): 1500 TL dir.
- Canlı ders saatleri hangi vakitlerde oluyor?
Dersler saatleri, hocalarımızın programına göre değişebilmekle birlikte, genellikle akşam saatlerinde 19:00 ila 23:00 saatleri arasında olmaktadır.
(Bu ders saatleri hocalarımızın programlarına göre değişiklik gösterebilmektedir.)
- Dönem sonunda başarılı öğrencilere verilen sertifikanın resmiyeti var mıdır?
Eğitim programı sertifikasının resmiyeti yoktur. Referans olarak kullanılabilir.
- Kimler sertifika alabilir?
Sertifika (katılım belgesi) almak için hem Giriş hem de 2. seviyenin güz ve bahar dönemlerinin tamamının bitirilmesi, ayrıca dönem sonu yapılan sınavlardan asgari 50 puan alınması gerekmektedir.
- Dönem sonunda yapılan değerlendirme sınavları ne zaman ve hangi şekilde yapılmakta?
Sınavlar dönem sonunda (14 hafta bitiminde ) internet üzerinden çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır. Her yıl için güz ve bahar dönemi olarak 2 sınav yapılmaktadır.
- Canlı derse katılamadım. Kaçırdığım dersi sonradan izleyebilir miyim?
Evet! Kaçırılan dersler daha sonra ders arşivi kısmından sınırsız bir şekilde izlenebilmektedir.
- Kayıtlı oturumdaki dersler arşivden ne zaman kaldırılıyor?
Kayıtlı dersler, eğitim yılı sonuna kadar (01 Ağustos) sınırsız bir şekilde izlenmektedir. Bu tarihin tehiri mümkün değildir.
- Huzem ne zamandan beri faaliyet gösteriyor?
Huzem programı 2014 yılından beri eğitim-öğretime devam etmektedir.
- Huzem ücretini ödememe rağmen tarafıma mail yoluyla “Ödenecek Tutar” diye online bir fatura gönderildi. Ne yapmalıyım?
Huzem programına kayıt olan ve ücreti ödeyen herkese yaklaşık 1 ay içinde mail yoluyla online fatura gönderilir. Bu fatura önceden yapılan ödemenin faturasıdır. Bu fatura geldikten sonra kişinin her hangi bir ödeme yapmasına gerek yoktur.
- Bir ders saati süresi ne kadardır?
Bir ders saati 45 dakikadır.
- ÖRNEK ders progmramı (Güncel ders programı için tıklayınız...)